5×5 Noordenveld

5×5 Noordenveld

mei 26, 2021 Nieuws 0

In 2020 is tijdens de Coronapandemie in samenwerking met de gemeente Noordenveld, Loopgroep Veenhuizen en 3 andere hardloop-verenigingen het idee ontstaan om een bewegwijzerde route van 5 km uit te zetten. Voor de meeste lopers stond het hardlopen qua trainingen op een zeer laag pitje. Er waren weinig tot geen evenementen die doorgaan konden vinden, omdat de corona maatregelen dit niet toe lieten. 
Door de krachten van 5 verenigingen te bundelen hebben we ervoor gezorgd dat op 5 verschillende plekken een leuke, deels onverharde route te lopen was en nog steeds is. 


De route van Veenhuizen heeft de start en finish bij de parkeerplaats  van het gevangenismuseum en gaat langs een aantal highlights van Veenhuizen (Restaurant Bitter & Zoet, de IJskoepel, het Vierde Gesticht ofwel de begraafplaats van Veenhuizen, gevangenis Esserheem). Je loopt deels over onverharde bos- en zandpaden. 

De  routes zijn te vinden op www.hardlopeninnoorden.nl en naast de route door Veenhuizen kun je lopen in de buurt van Roderesch, Roden, Peize en Norg.